A franciáknál működik

2009.04.03. 17:01

Eric Woerth, a francia pénzügyminiszter nyilvánosságra hozta a francia online szerencsejáték törvénybe hozatalával és szabályozásával kapcsolatos elképzeléseit. Így ezzel a törvénnyel Franciaország eltörölné az állami szervezetek által működtetett monopóliumok uralmat, majd megnyitná a piacot az Európai Uniós tagországban található online kaszinók, valamint bukmékerek számára.
Woerth ugyanakkor elmondta, hogy az online póker kivételével minden egyes online té
tet 7,5%-os adóval terhelnének, ez a póker esetében a ráta 2% lenne.
Franciaország számára az online szerencsejáték hozzávetőlegesen 5 milliárd eurós éves bevételt produkál. Woerth becslései alapján a jelenleg még illegális online szerencsejátékok a teljes francia piac 75
%-át teszik ki, és lakosság köréből mintegy 7 milliárd eurós bevételre tesz szert.
Woert szerint "haszontalan lenne tagadni az online szerencsejátékok realitását és a franciák elvárásait. Ahelyett, hogy betiltanánk 25 ezer weboldalt, inkább engedélyt bocsátunk ki azok számára, akik tiszteletben tartják a közösséget és a szociális rendet."

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszinohirado.blog.hu/api/trackback/id/tr41044285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása